Nobeltema 2016

Onsdag till fredag i vecka 49 2016 hade vi Nobeltema i F-5. Temat inleddes på onsdagen med att vi hade en Grej of the day om Alfred Nobel i klassrummet. När vi hade gjort det gick alla i F-5 ut på läktaren. Då kom självaste Alfred Nobel och berättade för oss och visade några experiment.

img_5776

Efter rasten blev alla indelade i åldersblandade faddergrupper som gick till olika klassrum och fick lära sig om fredspriset och fick i uppdrag att tillverka fredsaffischer. Så här fina blev de:

img_5790

img_5789

img_5788

 

 

 

 

 

 

På torsdagen hade vi Uppfinnardag! Vi inledde med att se en inspirationsfilm om uppfinningar och hur man söker patent. Därefter gjorde vi uppfinningar hela dagen! Uppdraget var att uppfinningen skulle kunna flyta, flyga eller rulla och det klarade alla uppfinningar!

img_5855

På fredagen var det Litteraturdag och Nobelfest! Först var vi i klassrummet och skrev dikter. Sedan gick vi ner till lilla matsalen och tränade Polonäs med Irene. Strax efter 10 gick hela F-5 genom kulverten bort till gympasalen. Där dansade vi Polonäs – 150 stycken barn och vuxna! Efter dansen gick vi till Filmsalen där niorna serverade oss en trerätters middag och årets Nobelpris delades ut. Så här såg det ut:

img_5857