Tema Rymden

På höstterminen i trean hade vi ett större tema om Rymden. Vi jobbade med det på olika sätt och gjorde bland annat rymdhäften:
image
Vi gjorde också en tomterymdteater som hette Tomtefar är försvunnen! Vi övade mycket, gjorde kulisser, planeter mm och när vi var klara med våra förberedelser visade vi upp vår teater för fem av skolans klasser och våra föräldrar. Hela filmen kan du se här:
image

Hela vårt inlägg om våra förberedelser kan du läsa här:
http://svettpärlans06or.se/rymdteater/

Under temat gjorde vi också en planetpromenad som vi hängde upp i vår skog. Vi gjorde hela vårt solsystem, både planeternas storlek och planeternas avstånd, i skala 1:3 miljarder! Vid varje planet hängde vi ut QR-koder där vi hade gjort faktafilmer om alla planeter. Filmerna gjorde vi i appen Creaza. Här är vi ute och hänger upp våra planeter i skogen:
image
När allt var klart fick alla skolans elever gå vår planetpromenad på Hela Svettpärlan hälsar. Hela inlägget om vår planetpromenad kan du läsa här:
http://svettpärlans06or.se/planetpromenad/

Tidningen BLT tyckte att vårt projekt var så intressant så att de kom till oss och gjorde ett reportage. Så här såg det ut när vi var i tidningen:
image
Nu är tema Rymden slut och vi har verkligen lärt oss jättemycket!